1 porcja około: 122kcal, 1,5g białka, 11g tłuszczu, 6g węglowodanów

Guacamole

Składniki na 2 porcje:

  • 1 Awokado (140g)
  • 2 łyżki soku z limonki (12ml)
  • 2 garści świeżej kolendry (2g)
  • Szczypta soli jodowanej (1g)
  • Szczypta czarnego pieprzu (1g)
 

Przygotowanie

  1. Miękki miąższ awokado wyjmujemy łyżką ze skórki. Gnieciemy awokado widelcem, doprawiamy sokiem z limonki albo cytryny. Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i kolendrę.

Wskazówki

Zamiast kolendry można dodać natkę pietruszki albo świeżą bazylię. U mnie najczęściej podaję guacamole z domową pitą i jajkiem na miękko.

Smacznego Poradalnia  

dołącz do newslettera

Zapisz się na listę i otrzymaj 5% rabatu na ebooki

Baner zgody na pliki cookie od Real Cookie Banner